четвер, 25 лютого 2021 р.

До 150-річчя з дня народження Лесі Українки




Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури.

    Леся Українка — без перебільшення одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поетичні поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, а також неперевершені переклади світової класики.               Завдяки її творчості українська література зайняла одну з найвищих позицій у світовій культурі , а про українців і Україну заговорили у всьому світі . Неважаючи на своє коротке життя, вона стала символом України, опинившись в одному ряду з Тарасом Шевченком, Григорієм Сковородою та Іваном Франком.

     В актовому залі нашої школи представлена книжкова виставка  "Ні! Я жива! Я буду вічно жити!", квіткові композиції , малюнки до теми, а також учні школи підготували цікаві факти з біографіїї, переглянули короткометражний фільм про поетесу .       

   З усіх куточків нашої школи лунали голосні читання творів видатної ураїнської поетеси.  З метою вшанування памяті та популяризації творчості Лесі Українки по класах проводились літературні хвилинки, бесіди і творчі завдання .  




Немає коментарів:

Дописати коментар